ماه های حرام کدامند ؟ تاثیر آن بر دیه چگونه محاسبه می شود ؟

ماه‌های حرام، ماه‌هایی که خداوند رعایت حرمت آن‌ها را بر مؤمنان واجب کرده است. این ماه‌ها عبارتند از: ذی القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب. از زمان حضرت ابراهیم، این ماه‌ها دارای حرمت بودند. از جمله احکام فقهی ماه‌های حرام، حرمت جنگ و تشدید دیه قتل است.

بر اساس مصوبه جدید شورای عالی قضائی، دیه سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایشی ۴۵ درصدی داشته است. به این صورت که دیه سال ۱۴۰۰ در ماه های عادی ۴۸۰ میلیون تومان و در ماه های حرام ۶۴۰ میلیون تومان خواهد بود. همچنین مبلغ جدید دیه از اول فروروین ۱۴۰۰ لازم‌الاجراست.
روش محاسبه دیه ماه های حرام:

اگر دیه ماه غیر حرام را با یک سوم مبلغ آن جمع ببندیم، مقدار دیه ماه‌های حرام به‌دست خواهد آمد که این مقدار ۶۴۰ میلیون تومان می‌باشد.
آیا افزایش دیه بر قیمت بیمه ثالث تاثیری دارد؟

بله! از آنجایی که سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث ۲.۵ درصد مبلغ دیه هر سال در ماه حرام است، با افزایش نرخ دیه، حداقل تعهدات مالی شرکت‌های بیمه در بیمه شخص ثالث و در سال ۱۴۰۰، ۱۶ میلیون تومان خواهد بود. بر همین اساس در صورت بروز حادثه مالی در شرایط زیر، نیازی به گزارش مقامات انتظامی و کروکی پلیس نیست.

خسارت مالی رخ داده تا مبلغ ۱۶ میلیون تومان باشد.
هر دو طرف دارای گواهی‌نامه باشند.
خسارت جانی اتفاق نیافتاده باشد.

همچنین با تغییر مقدار دیه، سقف ارزش خودروهای غیر متعارف در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۳۲۰ میلیون تومان است.

قابل ذکر است که خودروهای غیر متعارف خودروهایی هستند که ارزش آنها بیش از نصف دیه آن سال باشد که درصورت داشتن خسارت، قاعده نسبی در مورد آن ها اعمال می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×